Лидер в произвоството и монтажа на конструкции и изделия от дърво

Дървени бунгала

  • Предимства:
  • Олекотени и опростени дървени конструкции.
  • Дълготраен живот на дървесината.
  • Здравина на материала.
  • Още предимства:
  • Постройка, даваща удобството на масивна, но много по-евтина.
  • Възможност за преместване при нужда.
   Изработката на дървени бунгала е основно от дървен материал и в зависимост от нуждите и предпочитанията, стените може да бъдат покрити с вътрешна и външна изолация, за допълнителна защита на помещението. Разбира се, в много случаи дървените бунгала се предпочитат за изграждането на улеснена и олекотена постройка, която да не изисква особено сериозна защита от студ или природни стихии. За изграждането на тези съоръжения ние използваме дървен материал от бял бор, обработен чрез импрегниране на дърво, за да увеличим неговият живот, здравина и да запазим по дълго време качествата на дървесината. При нужда от разнообразни цветове прилагаме байцване на дърво, което да оцвети дървесината по желан от клиента начин с наситени и качествени цветове. 

   Изработката на дървени бунгала е често срещано в наши дни, особено предвид големите предимства на сглобяемите къщи. Също така именно бунгалото е онова помещение, което често се използва от хората по време на тяхната почивка. Без значение дали са на море или пък на планина, в разгара на летния туристически сезон много мъже и жени отсядат в бунгала. Тяхната квадратура често пъти варира между 50 и 90 кв. м, което е напълно достатъчно да покрие нуждите и изискванията за максимално добър и уютен престой. Преди всичко обаче има значение какъв точно дървен материал се използва за направата на това съоражение, така че то да предложи на ползвателите си отлични условия за максимално дълъг и продължителен период от време. Не на последно по важност място трябва да се отчете и разположението на бунгалото. Обикновено този вид къщички се ситуират в отделни зони, които са извън курортите и предлагат спокойствие и тишина.


   При направата на дървени бунгала един от най-често използваните материали е иглолистната дървесина, като размерите са различни за всяка една отделна част на съоражението. Така например външните стени са с големина 2, 4 или 9 на 12 метра, а всеки един от тези варианти е удачен и ще оправдае очакванията по отношение максимално доброто балансиране на бунгалото и най-вече съразмеримостта му. Между пет и осем сантиметра пък са необходими за изолацията на тези къщички, но тук вече нещата опират до използването на минерална вата. Този материал е широко популярен и известен в сферата на строителството и в частност на сглобяемите къщи, които са известни най-вече с лесния си монтаж и издържливостта и устойчивостта в случай на земетресение. Дебелина от два сантиметра обикновено се счита за стандартна по отношение на вътрешната изолация на бунгалото от дърво. И този път си има най-подходящ материал,  с който изолацията да се изпълни и това е чамовата ламперия. Възможно е да се намери и друг заместител, но чамът определено е едно практично и оригинално решение.Това съоръжение може да има разнообразен по вид екстериор и функционален дизайна, ако добавим парапети, които да обиколят верандата на такова съоръжение, ще получим бунгало и беседка в едно.


    Стените и подовете на всички дървени бунгала са от специална импрегнация на основа с вода, която от своя страна се характеризира с богато разнообразие от цветове. Подовете на тези малки, но много удобни и практични къщички пък се изработват от дюшеме. Това е дъсчен материал, който е възможно да се срещне в интериора на много стари типично провинциални къщи. Предварително приготвените изводи за ВИК и електрическа инсталации са едно от най-важните и първостепенни неща, които трябва да се свършат непосредствено и дори много преди монтажът на бунгалото да започне. Това не само спестява ценно време, но също така е задължително условие. Иначе бунгалата се полагат на основа от бетон, който се счита за един от най-здравите и надеждни материали в областта на съвременното строителство. След като всичко това бъде направено, на хората не остава друго, освен да се наслаждават максимално на престоя си в дървеното бунгало, когато са почивка.

Направи запитване С натискането на бутона "Направи запитване" ще ви препратим към контактната форма и ще очакваме вашето запитване! Направи запитване