Лидер в произвоството и монтажа на конструкции и изделия от дърво

Обработка на дърво

   Обработка на дърво е технология, която се използва масово в областта на строителството. Без нея става практически невъзможно да се осъществят каквито и да било решения и цели, защото недобрият вид на дървения материал ще се окаже сериозна спънка. В практиката са разпространени много видове обработване, които играят ролята на защитници на дървото от покриването му с влага. В резултат на това няма начин да не се стигне до изгниване, а веднъж настъпи ли то, дървото става негодно за употреба. До голяма степен обработването се нарича импрегниране, а то от своя страна е два основни вида. Това са съответно повърхностно и дълбоко импрегниране, всеки един от които се характеризира със свои собствени специфики. В зависимост от личните си вкусове и предпочитания и най-вече от особеностите на конкретно поръчаното за изработка съоръжение, хората могат да изберат от кой вид дървен материал да поръчат и да се пристъпи после към работа.

   Импрегнацията е един от видовете обработка на дърво, която по своята същност представлява дълбоко проникваща промазка. От своя страна тя съдържа подхранващи масла, а именно благодарение на тях се осигурява защита на дървото от многото на брой различни вредители. Всеки ден въпросните вредители нанасят непоправими щети на дървения материал и го унищожават, а той е много ценен за изграждането на мебели, мебелни плотове, беседки, дограма и още много продукти, които създават комфорт и уют в домовете и офисите на хората. Импрегнантите обикновено са с ниска стойност на вискозитет, но тяхната употреба е задължителна с оглед на това още повече да се подсигури защитата на дървото от вредителите. Използването на четка или пръскалка са двата начина, по които се извършва обработката на дървото. Вторият основен вид обработване е повърхностен, като често се прибягва до употребата на класическия байц. Независимо дали е спиртен или воден, той променя цвета на дървото. Важно е обаче да се запомни, че тази технология е подходяща за използване само в случаите, когато се касае за вътрешна употреба. Лаковете на алкидна и водна основа са страхотно решение за обработката на дървения материал и един такъв продукт е така нареченият Лазурен лак.


    Освен че въпросният лак е полупрозрачен, той като цяло запазва структурата на дървесината в непроменено състояние. Оцветяването по декоративен начин и ефикасната защита от вредни външни влияния са още две от съществените предимства на лака, които трябва да се вземат под внимание. С този лак се постига наистина качествена и трайна обработка на дърво, след края на която материалът спокойно може да бъде използван по предназначение. Друго важно предимство на този лак, което при това от много специалисти и експерти се счита за основно и решаващо е, че тези лакове позволяват на дървесината да диша. Това ще рече, че тя не се уврежда трайно и сериозно. Други защитни средства са многобройните видове бои, които също като лаковете постоянно се използват за обработване на дървото. От една страна богатството и разнообразието е добре дошло за потребителите, но от друга може да доведе до объркване при много от тях.

Направи запитване С натискането на бутона "Направи запитване" ще ви препратим към контактната форма и ще очакваме вашето запитване! Направи запитване